23. Lux Musicae festival

18.11.2022 19:00 - 20.11.2022 19:00

Sjundeå

Den kommande Lux Musicae-festivalen är 18-20.11.2022. och dess tema är Minä elän - jag lever! Stor satsning är Rautavaaras Kivi-opera. Utropet "Jag lever" är det sista Kivi sa från sin dödsbädd.

Festivalen är i år 18-20.11.2022. Öppningskonserten på fredagen 18.11 är Aleksis Kivi opera i konsertversion där bl.a. Ville Rusanen, Tommi Korpela och Helena Juntunen uppträder. Lördag 19.11 ordnas gratiskonsert Ekorrgull för barn under 12 år och senare under dagen uppträder Maija Kauhanen med ny kantelemusik i konserten Kantele klang. På söndagen 20.11 uppträder Juha Hurme i Fanjunkars och senare samma dag får vi höra konserten Fjärskogen närmas där Charlotta Lönnqvist, känd som Kivis fattigaste beskyddare, hedras och då även ny och gammal musik möts.

Lux Musicae kombinerar novembers mörker och musikens ljus. Lux Musicae förenar gammal och ny musik och erbjuder unika konsertlokaler.

Evenemanget har etablerat sig som en välkänd och på konstnärligt högnivå helgkonsertserie. Lux Musicaes repertoar innehåller både gammal och ny musik. Konsertplatserna är Bildningscampuset Sjundeå hjärta och Fanjunkars.

En viktig del av evenemangets identitet är att uppleva musik och tystnad, ljus och mörker med alla sinnen. Evenemanget är ett av de första evenemangen som byggdes utanför Finlands hektiska sommarfestivalsäsong. Lux kännetecknas av att alltid hitta nya artister och repertoarens mångsidighet. Lux Musicae är starkt förankrat i Sjundeås rika kulturarv som hämtar sin styrka från levande tvåspråkighet.

Festivalen riktar sig till sjundeåbor i alla åldrar. Bekanta dig med programmet på www.luxmusicae.com.

Biljetter säljs på Lippu.fi.