Aleksis Kiven koulu

Verksamhetsplan

Ordningsregler

I Aleksis Kiven koulu studerar man inom den högklassiga grundläggande utbildningen mångsidigt och ansvarsfullt. I skolans verksamhetskultur fäster man uppmärksamhet till samarbete, sociala kunskaper, kontroll av vardagen samt gott uppförande. 

Aleksis Kiven koulu är en enhetsskola med ca 520 elever. Skolan finns i Sjundeå centrum i nära anslutning till stationen. Tills vidare fungerar vi i ersättande lokaler och flyttar till ett bildnings- och välfärdscampus som blir färdig inom de närmaste åren  (https://www.sjundea.fi/bildnings-och-valfardscampus-framsida).  

Skolans tyngdpunktsområden är företagande, internationalism och hållbar utveckling. En väsentlig del av vår verksamhetskultur är samarbete över klassgränser, gemensamma lärare och starkt teamarbete. Vi utvecklar kontinuerligt användning av informations- och kommunikationsteknologi vid undervisningen. Aleksis Kiven koulus vardag och fest kan du följa med i Facebook (https://www.facebook.com/akksiuntio/).

Skolan stöder elevernas välbefinnande och skapar goda förutsättningar till inlärning. Utöver elevvården är vi med i programmen KiVa Koulu och Verso. Vi samarbetar aktivt med Aleksis Kiven koulus föräldraförening. ( www.akknvanhemmat.blogspot.com/ )
( https://www.facebook.com/AkknVanhempainyhdistysSiuntio/ ). Föräldrar till alla elever i skolan är välkomna att delta i Aleksis Kiven koulus föräldraföreningens verksamhet som strävar efter att stöda och utveckla skolans verksamhet på alla sätt. 

Yhteystiedot

Aleksis Kiven koulu
Puistopolku 4 A
02580 Siuntio

Rehtori Pauliina Smolander
050 386 0817

Apulaisrehtori Riikka Niemenlehto
044 386 1200

Koulusihteeri Outi Sjöberg
050 440 3853

Opettajainhuone 4A
044 386 1586

Opettajainhuone 4D
044 386 1571


Muu henkilökunta