Badstränder

Kvaliteten på badvattnen

Det är förbjudet att ta med sig hundar och övriga husdjur till badstränderna (Ordningslag 27.6.2003/612).

Störsvik

Hemvikshamnen, Pickala, Sjundeå

   

Den populära simstranden ligger i en gammal sandgrop alldeles invid havet. Vid den fina sötvattensbassängen finns även för barn lämplig sandstrand. Möjlighet att solbada från morgon till kväll.

På vintern finns det möjlighet för vinterbad. På simstranden finns det omklädningsrum för vinterbad.

Karskog

Simstrandsvägen, Sjundeå


Vid stranden av lilla, klara och djupa Vikträsk simmas det från morgon till kväll på sommaren. Simstranden, som ägs av församlingen och sköts av kommunen, erbjuder under sommaren en plats för barnens simskolor. Det finns även ett hopptorn. Man kommer lätt till stranden från parkeringsplatsen också med barnvagn.

Sandviken och Sandfjärden

Kolaholmen 100, Sjundeå

 
Den skyddade havsviken består, som namnet säger, av en sandstrandsbukt, där det finns goda möjligheter att simma. I östra delarna av bukten finns låga bergsstränder. Skogsbilsvägen som startar invid golfbanorna, passerar Kvarnträsket på avstånd. Kvarnträsket är en liten sjö i naturtillstånd. Simstranden underhålls inte av kommunen.

Tilläggsinformation; Störsvikin friluftsområden

Nummijärvi

Skräddarskogvägen, Sjundeå

En låg sjö, som är speciellt lämplig för barn, i norra Sjundeå, nära Lojorån.

Matala, erityisesti lapsille sopiva uimaranta lähellä Lohjan rajaa.

Fårträsk

Gammelbyvägen, Sjundeå

Kommunen får använda den lilla, klara sjöns strand som simstrand. Den är lämplig även för barn. Simstranden underhålls inte av kommunen. Söderom träsket finns åtminstone tre forngravar.

Tjusträsk

Lepopirttivägen 80, Sjundeå (ligger på Scandic Sjundeås område)

På västra stranden av Tjusträsket ligger den lilla simstranden, som även har en brygga. Den är mest lämplig för vuxna. Simstranden underhålls inte av kommunen.

Sjundeå bad - Scandic Sjundeå

Lepopirttivägen 80

I Scandic Sjundeå kan man simma i två långa innebassänger, njuta av frisk luft i utebassängen och värma sig i en traditionell- eller ångbastu.

Scandic Siuntio