Biblioteket

Meddelande om bibliotekets flytt till campus och stängning under sommaren

Biblioteket är stängt 26.5.14.8.

Bibliotekets tjänster

Biblioteket är stängt nästan hela sommaren på grund av flytten. Sista dagen biblioteket håller öppet i de gamla utrymmena på Stationsvägen är onsdag 25.5. Under den sista öppethållningsveckan är bibliotekets öppet kl. 9–19 på måndag 23.5, tisdag 24.5 och onsdag 25.5. Biblioteket öppnar i nya utrymmen i Bildningscampuset Sjundeå hjärta på måndag 15.8 på adressen Parkstigen 2.

Man kan låna böcker och annat material över sommaren i biblioteket. Allt material lånat under maj, som inte har en förkortad lånetid på två veckor, får förfallodatum i september. Material som lånats i maj kan man med andra ord hålla hemma över hela sommaren. Även tidigare lånat material är möjligt att förnya om man ännu har kvar gånger att förnya, och då flyttas förfallodagen till september. Du kan granska och förnya dina lån på https://helle.finna.fi/.

Reserveringar för material som hämtas i Sjundeå avbryts under tiden för bibliotekets flytt. Sjundeå biliotekets kunder har möjlighet att under sommaren avhämta sina reservationer från andra Helle-bibliotek, t.ex från Ingå. När man gör sin reservation i webbiblioteket, kan man bestämma från vilket bibliotek man söker sina böcker. På redan gjorda reservationer kan man gå och ändra det bibliotek varifrån man vill avhämta sina böcker förutsatt att böckerna inte är redan på väg.

Material kan under sommaren från och med 13.6 returneras till bibliotekets returlucka på campuset. Returluckan hittas på campuset på Sjundeåvägens sida, bredvid ingången till biblioteket. 

Ifall du har frågor om förnyande av lån, återlämning eller reservationer ta kontakt med biblioteket. Sommartid kan man ta kontakt per e-post, kirjasto@siuntio.fi  

HRT-serviceställe

HRT-servicestället är stängt hela juni. Om serviceställets möjliga öppettider under juli månad informeras senare. I början av augusti före biblioteket öppnar 15.8. är HRT-servicestället öppet enligt följande i nya utrymmen på campuset: 

Ons 3.8 kl. 10-16.30
Tors 4.8 kl. 13-19

Mån 8.8 kl. 13-19              
Tors 4.8 kl. 13-19
Tis 9.8 kl. 13-19
Ons 10.8 kl. 10-16.30
Tors 11.8 kl. 13-19
Fre 12.8 kl. 10-16.30

Resekort kan laddas även i S-market och på nätet på HRT-kortservice. Kyrkslätts HRT-serviceställe finns på adressen Ervastvägen 2, Kyrkslätt. Obs! Skolresekort kan laddas enbart vid Sjundeås serviceställe.

HRT-tidtabellerna och kontaktuppgifter för serviceställen hittas här: https://www.hsl.fi/sv

Meddelande i PDF-format, klicka här

Reservationer och e-tjänster

Reservationer kan göras:

- i webbiblioteket Helle-finna. För att kunna reservera behöver man bibliotekskortets nummer, som fungerar som användarnamn och en PIN-kod. Anvisning för att göra en reservation

- via telefon 09-2606 1292

- via e-post kirjasto@siuntio.fi

- på biblioteket

Bibliotekets e-böcker och e-filmtjänst finns tillgängliga i nätbiblioteket. Till de elektroniska tjänsterna kan man logga in via numret på bibliotekskortet och med en PIN-kod.

En ny PIN-kod kan man begära i samband med inloggningen eller genom att ringa till biblioteket.

Helle biblioteken

Fr.o.m. 14.9.2018 är Sjundeå kommunbibliotek en del av Helle-biblioteken. Förutom Sjundeå hör Hangö, Ingå, Raseborg, Borgå, Pornainen, Askola, Pukkila, Mörskom, Sibbo, Lappträsk och Lovisa till Helle-biblioteken. Materialet från alla dessa bibliotek är tillgängligt för Helle-bibliotekens kunder med samma bibliotekskort.

Innehållet syns inte eftersom bruket av kakor inte har godkänts.

Öppethållningstider

Biblioteket är stängt
26.5-14.8.2022

 
Kontaktuppgifter

Sjundeå kommunbibliotek
Parkstigen 2
02580 Sjundeå

kirjasto@siuntio.fi