Bildningscampuset Sjundeå hjärta

Bildningcampuset Sjundeå hjärtas fasad

Bildningscampuset Sjundeå hjärta blev färdigt sommaren 2022 och öppnades stegvis under sommaren. Sjundeå hjärta ligger på Parkstigen 2.

I Sjundeå hjärta finns Sjundeå svenska skola, Aleksis Kiven koulu, biblioteket, ungdomskaféet Walkers, det uppsökande ungdomsarbetet, verkstaden Ström samt familjecentret, alltså rådgivningen, familjearbetet och elevvården.

Lokalerna i Sjundeå hjärta finns till Sjundeåbornas förfogande för olika hobbyer, möten och evenemang. Till exempel Hiisi-institutet börjar ordna kurser i Sjundeå hjärta.

Sjundeå hjärta är Sjundeå kommuns största investering någonsin. Campusbygget har varit ett tvåspråkigt samarbetsprojekt där eleverna, personalen och kommuninvånarna har deltagit i dess olika skeden. Personalen har aktivt påverkat funktionaliteten, eleverna har bl.a. deltagit i att skapa fasadkonsten och kommuninvånarna har namngett byggnaden i en tävling som ordnades våren 2022. 

Bildningscampuset Sjundeå hjärta erbjuder en trygg och bekant lärmiljö ända från förskolan till slutet av den grundläggande utbildningen i hälsosamma och tidsenliga lokaler på en central plats i Sjundeå centrum.

Bildningscampuset Sjundeå hjärta

Parkstigen 2

02580 Sjundeå