Simstränder

Kvaliteten på badvattnen

Störsvik
Hemvikshamnen, Pickala, Sjundeå

Den populära simstranden ligger i en gammal sandgrop alldeles invid havet. Vid den fina sötvattensbassängen finns även för barn lämplig sandstrand. Möjlighet att solbada från morgon till kväll.

På vintern finns det möjlighet för vinterbad. På simstranden finns det omklädningsrum för vinterbad.

Karskog
Simstrandsvägen, Sjundeå


Vid stranden av lilla, klara och djupa Vikträsk simmas det från morgon till kväll på sommaren. Simstranden, som ägs av församlingen och sköts av kommunen, erbjuder under sommaren en plats för barnens simskolor. Det finns även ett hopptorn. Man kommer lätt till stranden från parkeringsplatsen också med barnvagn.

Sandviken och Sandfjärden
Kolaholmen 100, Sjundeå

 
Den skyddade havsviken består, som namnet säger, av en sandstrandsbukt, där det finns goda möjligheter att simma. I östra delarna av bukten finns låga bergsstränder. Skogsbilsvägen som startar invid golfbanorna, passerar Kvarnträsket på avstånd. Kvarnträsket är en liten sjö i naturtillstånd. Simstranden underhålls inte av kommunen.

Tilläggsinformation; Störsvikin friluftsområden

Nummijärvi
Skräddarskogvägen, Sjundeå

En låg sjö, som är speciellt lämplig för barn, i norra Sjundeå, nära Lojorån.

Matala, erityisesti lapsille sopiva uimaranta lähellä Lohjan rajaa.

Fårträsk
Gammelbyvägen, Sjundeå

Kommunen får använda den lilla, klara sjöns strand som simstrand. Den är lämplig även för barn. Simstranden underhålls inte av kommunen. Söderom träsket finns åtminstone tre forngravar.

Tjusträsk
Lepopirttivägen 80, Sjundeå (ligger på Scandic Sjundeås område)

På västra stranden av Tjusträsket ligger den lilla simstranden, som även har en brygga. Den är mest lämplig för vuxna. Simstranden underhålls inte av kommunen.

Sjundeå bad - Scandic Sjundeå
Lepopirttivägen 80

I Scandic Sjundeå kan man simma i två långa innebassänger, njuta av frisk luft i utebassängen och värma sig i en traditionell- eller ångbastu.

Scandic Siuntio