Sjundeå Cup

26.05.2023 17:30 - 28.05.2023 18:00

Idrottsplanen med närområden

Sjundeå Cup är Finlands största handbollsturnering dit ca 6000 handbollsvänner samlas årligen för att njuta av rörelsens glädje med familj, släkt, kompisar, lagkamrater, gamla och nya vänner. I år har vi 242 deltagande lag och 627 schemalagda matcher.

Sjundeå IF har ordnat Sjundeå Cupen årligen, med undantag av coronaåren, sedan den första turneringen på Lappers gräsplan 1973. Tack vare drygt 200 talkoarbetare har vi som en rätt liten förening möjligheterna att genomföra denna enorma idrottsfest som berör en mycket större grupp och ger så mycket åt så många.

Våra åldersklasser är från minijuniorer till seniorer, de yngsta deltagarna är 5-6-åringar och de äldsta närmar sig 80. Sjundeå Cup är en äkta idrottsfest som erbjuder något för alla.

I åldersklasserna A-C-juniorer utkämpas de öppna finska mästerskapen utomhus under Sjundeå Cupen. I klasserna D-E spelar lagen om turneringsseger. I de yngsta klasserna räknar vi inte mål, vi fokuserar på rörelsens glädje och alla deltagare får en Sjundeå Cup-medalj. I seniorklasserna, som traditionellt är de största, spelar lagen för det mesta utav ren glädje. De flesta lagen är glada kompisgäng som samlas en gång i året, i handbollens tecken och förstås just i Sjundeå.