Sjundeå provar på friluftsservice för barn

08.04.2020 16:11

Kategori:

 I Sjundeå provar man på friluftsservice för familjer vars barn inte finns på daghemmet på grund av coronavirussituationen. Syftet är att erbjuda barnens föräldrar en stund för distansarbete eller studier. Försöket börjar 14.4. och tider kan bokas redan fr.o.m. 9.4.

Koronakrisen har vänt vardagen upp och    ner i många barnfamiljer. Skolelever deltar i distansundervisning, barnen vårdas hemma i stället för daghem och många föräldrar arbetar på distans. Att föräldrarna är hemma underlättar distansstudier i synnerhet för yngre barn, men samtidigt kan det vara problematiskt att arbeta på distans. Situationen avhjälps av avgiftsfri frilutsservice för barn som är riktad till alla barnfamiljer i Sjundeå.

I Sjundeå vill man satsa på barnens välbefinnande med tillgängliga medel även under en avvikande situation. Barnfamiljer har möjlighet till att barnskötaren kommer och hämtar barnet ut för att leka vardagar kl. 9 -15, ca 1-2 timmar per gång.

I praktiken kan man fråga efter servicen hos koordinatorn för friluftsservice, tfn 044 386 1128 (må-fr kl. 11-13). Koordinatorn kommer överens om tiderna och delar ut dem jämlikt till alla som frågar dem. En del av barnskötare fungerar i kommunens daghem och kan därför vara bekanta till familjer.

Mer information:

Serviceområdets ansvarig Nina Isometsä,
p. 044 386 1043, nina.isometsa@sjundea.fi 

kuva