Sjundeådagen 4.9. klo 10–14

Plats: Gården till Aleksis Kiven koulu, Parkstigen 4.

Program

10.00 Öppningstal
11.00 Dockteatern Annos: Unelmien lentonäytös
12.00 Verk ur Lux Musicaes kompositionstävling
12.30 Utdelning av Sjundeå kommuns kulturpris 2021

Duon Sam Zimon leder programmet och har också sin egen show!

Sjundeås traditionella Sjundeådag ordnas efter en paus på ett år på Aleksis Kiven koulus gård, där man följer de gällande säkerhets- och hygienanvisningarna.Vi ber besökarna använda munskydd.

Med i feststämningen finns lokala företagare, föreningar och andra ivriga utställare, som säljer sina produkter och presenterar sin verksamhet. Till salu finns en brokig samling handarbeten, bakelser, grönsaker och annat ur grönsakslandet. Festlig djurstämning till Sjundeådagen kommer från alpackagården Alpaca Fuente, som kommer på plats med dessa fascinerande och lurviga djur. Till salu finns även produkter gjorda av alpackans lyxiga ull.

Dockteatern Annos clowner anländer kl. 11 för att visa upp barnpjäsen vid namn ”Unelmien lentonäytös”. Den glada berättelsen berättas genom clowneri och objektteater. De begåvade vinnarna i låtserien i kompositionstävligen Lux Musicae tår för en musikalisk upplevelse då de presenterar sina kompositioner från och med kl. 12.

Serien var öppen för personer under 25 år. Vinnaren är den 17-årige Elias Hildén med låten Siuntioon. Andra priset gick till 16-åriga Vellamo Kyhälä för låten ”Betonitalojen keskellä”. Den 12-åriga Sjundeåbon Eeva Jaghlassian kom på tredje plats med låten A Beautiful Place. 

På Sjundeådagen hör vi också 15-åriga Sjundeåbon Saara Jaghlssians komposition The Nature of Siuntio som deltog i kammarmusikserien. Verket är skrivet för flöjt och violin. Saara Jaghlassian var den enda Sjundeåbon som deltog i kammarmusikserien och också seriens yngsta deltagare.

Klockan 12.30 delas Sjundeås kulturpris ut för tredje gången.

Sjundeås kommunbibliotek har öppna dörrar samt en bokorientering. I fyra böcker har det gömts en biobiljett, som du kan hitta genom att följa de tips som getts på bibliotekets sociala medier.

Sjundeådagen sträcker sig utöver evenemangsområdet och biblioteket även till Marthabo-huset, där det finns en konstutställning och ett lotteri. Natur- och kulturupplevelser r.f. ordnar guidade rundturer för barn vid Svidja slott. I slottets gård kan barn prova slottsstigens roliga uppgifter och djurgården Lönneberga visar på evenemanget upp sympatiska djur som getter och får, som deltagarna får mata. 

För dem som är intresserade av Sjundeås tomtutbud ordnas i samband med Sjundeådagen tomtorientering i Brännmalmen kl. 12–14. På tomtorienteringen presenteras Brännmalmens lediga tomter. Tomtorienteringens start och mål är på evenemangsområdet för Sjundeådagen. 

Övriga evenemang under Sjundeådagen

Barnens Svidja

Lö 4.9. kl 13–15.30 ordnar Natur- och kulturupplevelser rf program för alla barnfamiljer på Svidja gård, Sjundeådagen till ära!

Du kan krafsa Lönnebergas djur, uppleva naturstigen med olika uppgifter samt besöka Svidja slott.

* Djuren är på plats kl. 13–15.
* Guidningen i slottet börjar kl. 13.00, 14.15 samt 15.00.

Programmet är gratis för alla. Cafét är öppet under hela tiden!

Anna sen soida!

Det finns fortfarande överraskningar: Musik av mästaren i kaféet Naapurissa på Sjundeådagen!

ELVIS uppträder lö 4.9.2021. Adressen är Lappersvägen 48, Sjundeå.

ELVIS will be in the building on Saturday the 4th of September, 2021.

Show time: kom före kl. 14, så hinnder du med i stämningen och får se om Elvis anländer i en Cadillac eller kanske modernare med en elspark!

Vi träffas i Naapurissa. Be there or be square!

Känner du ännu inte våran Elvis? Du får försmak om du söker upp Elvis Syväoja i Facebook eller Youtube.

Var en god publik så får vi höra Elvis hela kvällen.

Artisterna på Sjundeådagen

Dockteatern Annos förevisar pjäsen Unelmien lentonäytös.

Elias Hildén vann låtserien i kompositionstävlingen Lux Musicae 560.

Vellamo Kyhälä fick andra priset i låtserien i kompositionstävlingen Lux Musicae 560.

Eeva Jaghlassian tog tredje priset i låtserien i kompositionstävlingen Lux Musicae 560.

Saara Jaghlassian deltog i kammarmusikserien i kompositionstävlingen Lux Msicae 560.

Duon Sam Zimon.

Se även