Sjundeås resebiljetter ändras till följd av medlemskapet i HRT

29.12.2017 10:45

Kategori:

Sjundeås resebiljetter ändras till följd av medlemskapet i HRT

I Sjundeå tas från och med den 1 januari 2018 HRT:s resebiljetter i bruk. De duger inom hela HRT:s verksamhetsområde. Med samma biljett kan man i fortsättningen resa exempelvis från Sjundeå till Tusby, för Tusby blir medlem i HRT samtidigt som Sjundeå.

Samma biljett gäller inom hela HRT-området

Till följd av ändringen gäller samma kollektivtrafikbiljetter som i Sjundeå även i Helsingfors, Vanda, Esbo, Grankulla, Kervo, Sibbo, Kyrkslätt och Tusby - dvs. HRT:s biljetter. Sjundeå blir en del av Kyrkslätts biljettzon. I fortsättningen kan man resa inom Sjundeå och Kyrkslätt med HRT:s interna biljett. Med Närregion 2-biljetten kan man resa överallt utom i Helsingfors och med Närregion 3-biljetten kan du resa inom hela HRT-området.

Ändringen innebär också att informationen om kollektivtrafiken i Sjundeå och om tidtabellerna samt om eventuella ändringar i fortsättningen finns på HRT:s webbplats samt i Reseplaneraren. Dessutom är det HRT som i fortsättningen svarar för resenärsinformationen på busshållplatserna och järnvägsstationen i Sjundeå.

Nytt år och nya biljetter

Kommuninvånarna i Sjundeå kan ladda subventionerade periodbiljetter på sina resekort fr.o.m. 1.1.2018. Korten kan laddas i kommunens bibliotek och i S-Market i kommuncentrum. På Sjundeå station installeras en ny HRT biljettautomat, i vilken man kan ladda HRT:s resekort från och med nyårsdagen kl. 4.20. I bussarna till Lojo och Raseborg används fortsättningsvis Matkahuoltos resekort.

I Nyckellinjernas bilar kan du tillsvidare resa genom att visa upp HRT:s periodbiljett eller mobilbiljett.

Skoleleverna får nya resekort

Elever som använder linjer som trafikeras av HRT, får nya resekort. De har skickats till skolorna för att delas ut. Kommunens egna Nyckellinjer blir en del av HRT:s linjetrafik vid årsskiftet.

Eftersom de nya betalterminalerna installeras i bilarna först i slutet av januari, får eleverna i Päivärinteen koulu sina nya kort först efter årsskiftet. Tills dess använder skolans elever de nuvarande resekorten.

Mobilbiljett är ett smidigt sätt att betala för en enkelresa

Det är enkelt att ladda ner applikationen HRT Mobilbiljett i smarttelefonen. Appen fungerar med olika operativsystem. I appen kan du beställa HRT:s enkelbiljett eller dygnsbiljett direkt till mobiltelefonen. I biljettutbudet ingår också barnbiljett.

Mobilbiljetten duger i alla kollektivtrafikmedel och den kan köpas för alla HRT:s resezoner. Biljetten kan betalas med de vanligaste betalkorten eller debiteras på din telefonräkning.

 

Ytterligare information

https://www.hsl.fi/sv/sjundea

 

www.reittiopas.fi

 

Cilla Ojala fornamn.efternamn(at)sjundea.fi tfn: 050 386 0849

Jukka Pietinen fornamn.efternamn(at)sjundea.fi tfn: 09 2606 11