Tjänster för barn och unga

I biblioteket kan du bland annat låna böcker, spel och filmer, träffa kompisar eller annars bara tillbringa tid. Alla är välkomna!

För att kunna låna behöver du ett bibliotekskort som du får gratis, men tappa inte bort det, för det kostar att få ett nytt. Du får kortet efter att du fyllt i anmälningsblanketten och visat ditt FPA-kort. Om du ännu inte fyllt 15 år, behöver mammas eller pappas underskrift på blanketten. Då du tar emot kortet lovar du också att följa bibliotekets regler och behandla dina lån varsamt. Läs mer om våra regler här.

Apparatön

Apparatön är en berättelsefylld inlärningsmiljö som stöder målen i Grunderna för förskoleundervisningens läroplan (2016) som gäller mediakunnighet och färdigheter inom informations- och kommunikationsteknologi.
Inlärningsmiljön består av spelet Apparatön och av berättelser som innehåller aktiva stunder. De engagerande berättelserna hjälper till att fördjupa de teman som påbörjats i spelet. Spelet och pratstunderna skapar en pedagogiskt enhetlig helhet som lämpar sig för förskolemiljön.

Satunetti

Satunetti

Boksampo

Boksampo är de finska bibliotekens litteraturwebbtjänst. Det är en del av servicehelheten biblioteken.fi. I Boksampo hittar du intressant författare, böcker och nya läsupplevelser. Du kan också kontrollera i vilka bibliotek en bok finns, berätta om böcker du läst och rekommendera dem för andra. Boksampo som publicerats hösten 2011 utvecklades särskilt för sökning av skönlitteratur, men nuförtiden presenteras i tjänsten också facklitteratur. Verken, särskilt då äldre, är ofta beskrivna mer ingående i Boksampo än i bibliotekens register eller andra motsvarande tjänster.

Boksampo strävar efter att jämlikt lyfta fram olika sorts litteratur av både stora och små förläggare, från bortglömda pärlor till nya favoritverk.

Bibliotekets tjänster för barn och unga utvecklas för tillfället.

Daghems- och skolgrupper är välkomna till biblioteket. Kontakta biblioteket för att komma överens om en tidpunkt för besöket.